sideritis scardica \ syriaca
סידריטיס סקרדיקה הוא זן ספציפי של צמח הבר sideritis scardica, הידוע גם בשם "תה הרים יווני". הוא נחקר רבות בשל תכונותיו הרפואיות הפוטנציאליות.
סקירה כללית של המחקרים:
מחקרים רבים הראו כי ישנן תכונות נוגדות חמצון, אנטי דלקתיות ואנטי מיקרוביאליות פוטנציאליות. בנוסף, מחקרים מסוימים מצביעים על כך שהוא עשוי לסייע בשיפור תפקוד הלב וכלי הדם, להפחית את הסיכון לסוכרת ולתמוך במערכת החיסונית.
תחומי מחקר עיקריים:
תזונה וצמחי מרפא כמקור לסרוטנין
מה נבדק?
סקירת מחקרים שנערכו על בע״ח ועל בני אדם, בוחנת את ההשפעה של מזונות עשירים בטריטופן כמו גם צמחי מרפא המגבירים ייצור סרוטנין במוח, על מצב הרוח והתפקוד הקוגנטיבי במשתתפים בריאים.מה נכלל במחקר?מזונות עשירים בטריפטופן אשר עשויים להשפיע על רמות הסרוטנין כוללים קטניות מסוגים שונים (חומוס, סויה, עדשים, אפונה), דגנים מלאים ובעיקר סויה וקינואה, פירות כמו פפאיה, תמרים ובננות, אגוזים וזרעים ובעיקר שומשום, גרעיני חמניה וגרעיני דלעת ומוצרים מהחי כמו גבינות, בשר, דגים וביצים.
תוצאותמחקרים שנערכו על בע״ח מראים כי לצמחי מרפא שונים עשויה להיות השפעה על רמות הסרוטונין, בעיקר ע״י עיכוב האנזים מונואמין אוקסידאז (MAO) האחראי לפירוק הסרוטנין במוח.צמחים אלה כוללים פרע מחורר (היפרקום), צמח ברזילאי הנקרא Siphocampylus verticllatus, הצמח הסיני Fructus akebiae וצמח ים תיכוני הנקרא SIDERITIS SCARDICA. מחקרים נוספים עוסקים בהשפעה של שוש קירח ליקריץ על השיפור בתפקוד הקוגנטיבי והפחתת חרדה.מסקנותהחוקרים מסכמים כי רמת טריפטופן בינונית היא אופטימלית, בעוד שרמה גבוהה מדי או נמוכה מדי עלולה לפגוע בתפקוד הקוגנטיבי. קשר דומה נמצא גם לגבי מצבי רוח.
חשוב לזכור:
מקורות מידע:
הערה: מידע זה נועד לצורך מידע כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי. יש להתייעץ עם הרופא המטפל לפני השימוש ב-Sideritis scardica GS 2025.
In vitro ו-in vivo הן שתי גישות מחקר שונות המשמשות במדעי החיים, בביולוגיה וברפואה לחקר תהליכים ביולוגיים. ההבדל העיקרי ביניהן הוא הסביבה שבה המחקר מתבצע.In vitro (לטינית: "בתוך זכוכית")
In vivo (לטינית: "בתוך החי")
לסיכום
שתי גישות מחקר אלו משלימות זו את זו ומשמשות יחד להבנת תהליכים ביולוגיים ומחלות, ולפיתוח טיפולים חדשים.